Familie Schouten

Ze wilden echt hun persoonlijke stempel terug zien in het interieur.

Ontwerp familie Schouten (Genderen)

Hoewel het bij binnenkomst in de woning van dit gezin meteen duidelijk was dat de bewoners gevoel voor smaak hebben, liepen ze vast met het toevoegen van warmte en een eigentijdse sfeer in de keuken en woonkamer.

Bepalend daarin is de donkergrijze tegelvloer. Rekening houdend met hun wens voor een sober, maar sprekend kleurenpalet en het toevoegen van verschillende natuurlijke materialen werd de vloer gecamoufleerd en verzacht.

Wat het ontwerp voor mij extra leuk maakte was dat ze niet op ‘veilig’ wilden gaan, maar graag echt hun persoonlijke stempel terug wilden zien. Dat hoefden ze geen 2 keer te zeggen 😊

Qua indeling werd in de keuken een kleine, maar hele fijne zitplek toegevoegd om ’s ochtends lekker in alle rust een kopje koffie te kunnen drinken met zicht op de tuin. Om de akoestiek te verbeteren kwam er een wollen vloerkleed en andere raambekleding. Nieuwe stoelen en een prachtige hanglamp boven de eettafel maakten dat het eetgedeelte ook compleet anders werd. Verder kwam er op 1 wand een hip behangetje, mooie tegels boven het aanrecht en maakte ik een stylingplan voor mooie en tegelijkertijd functionele accessoires.

In de woonkamer werd meer rust gebracht door te werken met grote gebaren in plaats van de vele kleinere meubels die er eerst stonden. Zo werd in het midden in de ruimte een ziteiland gecreëerd met een grote, modulaire bank gericht op de TV in een mooie wandkast. Een aantal elementen van de bank werden met de achterzijde tegen elkaar geplaatst zodat er een apart zithoekje ontstond. Wel zo fijn om in een gezin met 4 kinderen meerdere zit opties te hebben.
Mooie salon- en bijzettafels  en een aantal goed gekozen stylingsitems & accessoires en het is echt een ruimte met een WAUW-factor geworden waar de warmte en persoonlijkheid vanaf spat!

Alle wanden in beide ruimtes werden in een zachte tint geschilderd tussen beige en grijs in. De prachtige ensuite-kasten tussen de keuken & kamer en de fronten van de keukenkasten kregen een zwaardere kleur die hierop aansluit, zodat die er goed uitspringen zonder dat het te aanwezig werd.

Inmiddels is het schilderwerk klaar en zit het behang erop. Nu al zoveel meer warmte & sfeer in huis en ze lieten weten dat het mooi is om te zien hoe de kleuren mee veranderen met het licht én dat ze al heel veel complimentjes ontvangen hebben. Geslaagde metamorfose!

Review familie Schouten

Ik volgde studio LoVo al een tijdje via Instagram en zag veel moois voorbijkomen. Zelf vonden we het lastig om ons huis wat sfeervoller te maken en daarom hebben we studio LoVo benaderd.

Loes heeft onze wensen heel mooi verwerkt in een uitgebreid en origineel plan. We zijn blij dat we deze stap genomen hebben, want het resultaat is prachtig. Het huis past nu veel meer bij ons. Zonder verbouwing hebben we toch een hele andere keuken en woon-eetkamer gekregen!