RAAMDECORATIE

RAAMDECORATIE

Ontzettend bepalend in een interieur: raamdecoratie. Goed gekozen voegt het veel toe aan de sfeer en heb je er veel praktisch gemak van. Als het niet uitpakt zoals je gehoopt had blijft het vaak een irritatiepunt (alleen al vanwege het bedrag dat je ervoor neergeteld hebt, vaak best een flinke uitgave).

Dus! Neem je huidige raamdecoratie maar eens even in gedachten. Word je er blij van? Heel fijn, want van de juiste raamdecoratie ga je jaren plezier hebben.
En als je nu denkt ‘JA, er moet eindelijk iets gebeuren!’, want wat er nu hangt kan echt niet meer, of stoort me teveel (of er hangt misschien nog wel niets – gebeurt ook regelmatig, het is toch vaak een sluitpost waar net geen geld of energie meer voor is), voel je vrij om contact met me op te nemen.
We bespreken dan je wensen en de mogelijkheden zodat er een globaal plan ontstaat. Vervolgens schakel ik mijn vaste leverancier in die dan bij je langs komt met mooie, duidelijke stalen van opties die in het plan passen. Of het nu om overgordijnen gaat, of inbetweens, vouwgordijnen, jaloezieën, duettes of een combinatie: het is allemaal mogelijk. Daarbij ook nog eens snelle levertijd en goede service (en natuurlijk ben ik aanwezig om samen met jou de juiste keuze te maken, dus geen paniek dat je dat zelf moet doen 🙂

Als je wel zelf aan de slag wil of je alvast wilt oriënteren vind je hieronder een aantal vaak toegepaste mogelijkheden globaal uitgewerkt.

∼ OVERGORDIJNEN
Niet transparant, dus perfect om privacy te creëren. Door de verduisterende functie zijn ze heel praktisch voor in de slaapkamer.

∼ INBETWEEN GORDIJNEN
Lichtdoorlatende gordijnen die qua dikte tussen overgordijnen en transparante gordijnen in zitten. Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen.

∼ TRANSPARANTE GORDIJNEN (ook wel vitrage of voile)
Lichtdoorlatende gordijnen waar je doorheen kunt kijken. Het zorgt voor een luchtige, lichte en ruimtelijke sfeer.

∼ JALOEZIEËN
Een jaloezie bestaat uit verschillende horizontale lamellen. Je kunt deze lamellen kantelen, waardoor je kunt spelen met de lichtinval en de mate van privacy. Verkrijgbaar in aluminium, PVC, hout en bamboe, waardoor er altijd een optie is die past in je woonstijl.

In het merendeel van mijn projecten worden bamboe jaloezieën toegepast. Net als hout heeft dit materiaal een prachtige zichtbare structuur. 
Voordelen van bamboe ten opzichte van hout zijn de dunnere lamellen (en daarmee ook dat de totale pakkethoogte minder massaal is), 
het materiaal is lichter van gewicht, duurzamer en goedkoper. Nog een belangrijke en vooral praktische overweging om te kiezen voor bamboe 
is dat het minder vaak schoongemaakt hoeft te worden dan hout.

∼ ROLGORDIJNEN
Nemen bijna geen ruimte in beslag en vallen dan ook nauwelijks op als ze in dezelfde kleur worden gehouden als het kozijn. Door de minimalistische, strakke uitvoering zijn ze goed toe te passen als extra verduistering.

∼ PLISSÉGORDIJNEN (ook wel duettes of dupligordijnen)
Gemaakt uit één stof die als een harmonica is opgevouwen waardoor er plooien ontstaan. Er is veel keuze in dichtheid waardoor ze ook geschikt zijn als verduistering.
Een voordeel is dat je zelf de positie in het raamkozijn kunt kiezen, want ze zijn flexibel verstelbaar aan de boven- en onderkant.

∼ VOUWGORDIJNEN
Gordijnen die door middel van vouwen naar boven en naar beneden worden bewogen. Doordat ze in verschillende stoffen verkrijgbaar zijn en op verschillende niveaus vastgezet kunnen worden, kun je spelen met de lichtinval. Vouwgordijnen geven een warme en rustieke look aan de ruimte.


FAVORIETE COMBI’S
alleen zijn ze al mooi, maar samen versterken ze elkaar nóg meer!

≈ OVERGORDIJNEN & TRANSPARANTE GORDIJNEN
Dit duo zorgt voor diepte en een warme uitstraling van de ruimte.
Daarnaast zorgen de twee lagen voor een goede isolatie.

≈ JALOEZIEËN & OVER- of INBETWEEN GORDIJNEN
De verschillende materialen en het lijnenspel zorgen voor een gedurfde en interessante spanning.
Houten of bamboe jaloezieën geven een natuurlijke sfeer, aluminium maakt het strak en modern.

Ben jij toe aan nieuwe raambekleding en kun je hulp gebruiken om de juiste keuzes te maken waar je jaren plezier van gaat hebben? Ik help je er graag bij! Klik hier om een afspraak te maken.