BOLD

BOLD

vrijmoedig • brutaal • gedurfd

Ik houd er ENORM van: een rauw randje in een interieur. Iets dat schuurt, dat net uit de toon valt, waarbij je denkt ‘he, wat gebeurt daar nou?

Vooral interieurs die veel effen, gladde en strakke oppervlakten hebben kunnen een stukje brutaliteit goed gebruiken. Nogal eens het geval in keukens: grote vloertegels, effen kastfronten en werkbladen, een gladde tafel en strak gestuukte muren. Hoe geef je daar nou pit (en lees ook karakter, gezelligheid, warmte en persoonlijkheid) aan zonder dat je de boel rigoureus op z’n kop hoeft te zetten?

Als eerste: KLEUR! Of je nou de wanden een (andere) tint geeft, een meubelstuk in een sprekende kleur toevoegt of accessoires in een bij elkaar passend palet: met kleur geef je direct een compleet andere look & feel aan de ruimte.

Ben je nou niet zo van kleur, geen paniek. Minstens net zo belangrijk is om verschillende STRUCTUREN en TEXTUREN in te brengen. Ook al houd je het qua kleur hetzelfde, contrasten in materialen geven een fijne, en superbelangrijke, spanning. Een mix van steen, papier, hout, glas, aardewerk, textiel, staal, behang, leder, wol werkt heel goed en je kunt nog verder gaan door bijvoorbeeld glad te combineren met ruw en hoogglans met mat.

Ook PRINTS en PATRONEN werken heel goed om van jouw interieur one of a kind te maken. Subtiel of juist helemaal over de top, je kunt het helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak.

Natuurlijk is KUNST ook heel geschikt om je interieur tot leven te brengen. Een XXL schilderij tegen een grote wand of een subtiel werkje op een verrassende plek. Denk hierin vooral ook out of te box: een kindertekening kan net zo goed als kunstwerk dienen als een reproductie van een oude meester. Ook een mooi ingelijst kaartje of gedichtje of zelfs alleen een doek in een effen kleur geschilderd kan prachtig zijn.

TWEEDEHANDS, vintage of familiestukken: items met een geschiedenis voegen karakter toe. Los van de emotionele waarde die dergelijke meubels voor je kunnen hebben, hebben ze in de loop van de tijd krasjes en deukjes gekregen. Juist dat verweerde en gebutste voegt veel eigenheid en persoonlijkheid toe.

Mis jij nu precies dat stukje ‘durf’ in je interieur en kan je huis wel wat karakter gebruiken? Ik help je er graag bij! Klik hier om een vrijblijvend intakegesprek aan te vragen.

Be bold. Take a risk. The worst that could happen is that it doesn’t work out.
But if it does, you’re in for the adventure of a lifetime.

The Better Man Project